ROS D&P guardonat com a "Despatx de l'any 2014" pel Col·legi d'Economistes de Catalunya

El Col·legi d'Economistes de Catalunya ha premiat el despatx ROS D&P reconeixent la seva trajectòria en l'àmbit de la planificació i desenvolupament de projectes turístics, del qual és un referent, així com la seva trajectòria internacional. 

El guardó va ser lliurat al Soci - Director de ROS D&P, Josep Ros Santasusana, pel Conseller d'Economia i Empresa, Felip Puig, i pel Degà del Col·legi, Joan B. Casas, durant el Sopar dels Economistes que va tenir lloc a l'Hotel Majestic de Barcelona el proppassat dia 11 de novembre. 

ROS D&P dóna Assistència Tècnica (coaching) a l’Ajuntament de Mataró

En el transcurs del present any 2014, ROS D&P ha estat donant serveis de assistència tècnica continua -“coaching”- a l’equip del Servei de Promoció de la Ciutat i Comerç de l’Ajuntament de Mataró en l’àmbit del turisme i sectors connexos (comerç, cultura, coneixement, activitat nàutica, etc.), per tal d’actualitzar i desenvolupar el Pla d’Actuació per a la Promoció de la Ciutat. Aquesta missió ha comptat amb el suport de l’Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona.

Nau Gaudí (Mataró)

Nau Gaudí (Mataró)

Josep Ros presenta el Pla de Marketing i de Competitivitat Turística de Sant Sadurní d'Anoia

El Pla va ser encarregat per la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Sant Sadurní per a dinamitzar turísticament la "capital del cava", aprofitant el potencial del cava com a producte turístic i les evidents sinergies entre ambdós sectors. 

Nota de premsa Ajuntament Sant Sadurní 

Eix Diari  

La Fura.cat  

Ràdio Sant Sadurní (àudio)

sant-sadurni-anoia.JPG

ROS D&P avalua la viabilitat de la Fundació Cardona Històrica

La Fundació "Cardona Històrica" és l'ens que, des del  2006, es responsabilitza de la gestió dels principals recursos turístics de Cardona: la Muntanya de Sal i el Castell. Per altra banda, és l'actor clau per a impulsar la dinamització turística de la vila de Cardona. L'estudi, a més d'un pla de viabilitat económica- financera de la Fundació, va definir unes directrius estratègiques de desenvolupament turístic a llarg termini per a la "Destinació Cardona". 

castell-cardona.JPG

Josep Ros, co-autor del llibre "10 Lliçons sobre turisme. El repte de reinventar les destinacions"

llicons-sobre-turisme.png

Editat per Editorial Planeta i coordinat pel Dr. Salvador Anton Clavé, degà de la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. El llibre analitza el cas de Vila-seca (Província de Tarragona), com a exemple del canvi de model turístic i de la competitivitat d'una destinació turística consolidada. 

Resenya Revista Papers de Turisme (nº 52 junio-diciembre 2012, pag. 119-121) 

ROS D&P avalua la imatge turística de la Regió d'Aysén a la Patagonia Xilena, en els mercats internacionals

La Regió d'Aysén és una zona de la Patagonia Xilena destacada pel seu notable potencial turístic però amb una incipient activitat turística. L'estudi va tenir com a eix central una investigació on-line en base a panels de 6 països (Brasil, Argentina, Espaya, Alemanya, Reine Unit i USA) per tal de conèixer la seva imatge turística i el seu posicionament en els mercats potencials internacionals. 

Glaciar-Exploradores-aysen.JPG

ROS D&P finalitza els tres Plans Pilot de Turisme de Districte de la ciutat de Barcelona

ROS D&P va elaborar, durant el 2011, els tres Plans Pilot de Turisme de Districte de la ciutat de Barcelona, Horta -Guinardó, Sarrià-Sant Gervasi i Les Corts, que van tenir lloc en el marc de l'execució del Pla Estratègic de Turisme 2015. L'objectiu principal d'aquets Plans és la descentralització de l'actividad turística a la ciutat i el seu re-equilibri territorial. 

Barcelona_Parc_Güell.JPG

ROS D&P dóna Assistència Tècnica a la Xarxa de "Pobles amb Encant" de les Terres de Lleida

ROS D&P inicia l'Assistència Tècnica per a disseyar i organitzar una Xarxa de “Pobles amb Encant” de les Terres de Lleida.

Hosteltur (10-03-2010) 

Josep Ros Santasusana, assisteix juntament amb una delegació de la Diputació de Lleida, a una reunió a Madrid amb el Secretario de Estado de Turismo, Sr. Joan Mesquida, per a presentar oficialment el projecte de Xarxa de “Pobles amb Encant de Lleida”.

josep-ros-Madrid.jpg

ROS D&P organitza una Visita Tècnica per a una delegació de l'Associació de “Pobles amb Encant" i de la Diputació de Lleida a la seu central de “Les Plus Beaux Villages de France” a Clermont Ferrand, com a part de les accions de benchmarking previstes per a el projecte.

Bondia (20-04-2010) 

josep-ros-francia.JPG

Josep Ros Santasusana convidat al Forum Manel Martí de Lleida

Josep Ros participa com a ponent en el Forum Manel Martí, celebrat a la ciutat de Balaguer (Lleida) el 27 de novembre de 2009, dins del marc de l'Assistència Tècnica de ROS D&P a la Diputació de Lleida per a desenvolupar la Xarxa de "Pobles amb Encant de les Terres de Lleida".

Ponència de Josep Ros al Forum Manel Martí  

ROS D&P finalitza el Pla Estratègic de Turisme i Competitivitat Turística de Pontevedra

El Pla es va estructurar en tres fases: una primera fase de diagnosis i estratègies, una segona de programes i projectes d'actuació per a millorar la competitivitat i la promoció turística de Pontevedra i, finalment, una tercera fase en la qual es van dissenyar uns productes turístics específics per a ser comercializats. 

Pontevedra-rias-baixas.jpg

El Programa elaborat per ROS D&P per al Desenvolupament Turístic Sostenible de Chiloé i Palena (Xile), citat com a exemple de Bones Pràctiques pel BID

ROS D&P va realitzar aquesta Assistència Tècnica l’any 2003 per al disseny d’aquest Programa, finançada amb Fons de Cooperació (trust funds) espanyols (ICEX).

Trust Funds at the Inter-American Development Bank

ROS D&P guanya concurs internacional per a millorar la competitivitat turística de l'Uruguai

ROS D&P s’adjudica el concurs convocat pel Banc Inter-Americà de Desenvolupament per elaborar un Pla que té com a objectiu la millora de la competitivitat turística tant del país com de les principals destinacions motores de l’Uruguai.

La Vanguardia (10-04-2006)

Editur Catalunya (julio 2006)  

Montevideo-Uruguay.jpg