ROS D&P ha participat en l'avaluació i definició de nombrosos projectes empresarials en l'àmbit turístic (resorts, centres de conferències, parcs temàtics, entre d'altres), desenvolupant des de les primeres avaluacions i conceptes, fins la definició i desenvolupament del producte

  • Diagnòstics previs
  • Definició de l’estratègia de negoci
  • Plans de Negoci iViabilitat
  • Desenvolupament del producte
  • Pla de Marketing

 

Alguns exemples de projectes en els que hem treballat:

RESORTS, HOTELS, BALNEARIS

Estudi de Viabilitat i Pla de Negoci del complex hoteler Le Meridien RA Hotel Beach & Spa*****

El Vendrell (Baix Penedès)

Hotel-le-meridien-el-vendrell.jpg

El projecte se situa en el litoral nord de la Costa Daurada i es va elaborar en 2 Fases:

En una 1a Fase es va realitzar un diagnòstic de la finca, emplaçament, dinàmica territorial, recursos turístics, mercats i entorn competitiu, i es van definir les estratègies bàsiques a seguir i les unitats de negoci a explotar.

En una 2a Fase, i en col·laboració amb l’equip d’arquitectes del projecte, es van definir els criteris de disseny, el programa arquitectònic i es va avaluar la viabilitat econòmica – financera del projecte de construcció del complex.

Estudi de Concepte i Desenvolupament de Producte del Nou hotel centre de thalasso Hotel Colón

Caldes d’Estrac (Maresme)

Es va definir l’estratègia de negoci del projecte aprofitant la singularitat del seu emplaçament i en col·laboració amb l’equip d’arquitectes de Carlos Ferrater, OAB, i els especialistes de Thermes Experts, es va elaborar el programa arquitectònic.

Hotel-Colon-Caldetes 1.jpg

Pla d’hotels per a la Ciutat de Vilanova i la Geltrú

Vilanova i la Geltrú (El Garraf)

Vilanova-i-la-Geltru.JPG

El Pla va tenir com a objectiu la quantificació de les necessitats hoteleres a mitjà i llarg termini (per tipologies, categories i localització) per aconseguir un creixement turístic i urbanístic equilibrat de la ciutat.

Definició i Estudi de Viabilitat per al desenvolupament d’un Hotel & Conference Centre a la comarca del Maresme

El Maresme

Proposta de projecte turístic (hotel “boutique”, restaurant gastronòmic i conference centre de petit i mitjà format d’alta qualitat) sobre la base d’una finca amb excel·lent ubicació i proximitat a la ciutat de Barcelona.

Maresme.jpg

Estudio de Viabilitat del Parador Nacional de la Isla La Palma

Illes Canàries

Parador-Isla-de-la palma. 2 jpg.jpg

Definició del programa arquitectònic i estudi de viabilitat econòmica – financera del Nou Parador de la Illa de la Palma.

Estudi del potencial hoteler de Cape Verde

Cabo Verde

Per encàrrec de la companyia CASSA, es va elaborar aquest Estudi per a identificar el potencial de creixement turístic de Cap Verd, identificació de les destinacions “clau” i identificació de les oportunitats d’inversió internacional, tant a l’hoteleria com a d’altres sectors associats de suport (medi ambient, energia, serveis urbans, etc.).

Cape-Verde.jpg

Estudi de Concepte i Viabilitat d’un hotel “boutique” a la comarca d’Osona

Osona

Finca-Osona.JPG

Sobre la base d’una finca modernista es va proposar un projecte turístic (hotel “boutique”, restaurant gastronòmic i spa), complementant un desenvolupament immobiliari.

Assistència Tècnica per al Desenvolupament del resort “Jardines del Rey”

Cayo-Coco (Cuba)

En col·laboració amb els equips de planejament del Govern cubà, es van definir i quantificar els criteris de desenvolupament del Master Pla del Resort Turístic de Jardins del Rei en Cayo – Coco.

Jardines-del-Rey-Cuba.jpg

Pla d’Hotels per a l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona

Barcelona

aeropuerto-barcelona-prat.jpg

Estudi per a definir les necessitats hoteleres (unitats, categories, tipologies i ubicació) que comportaria l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona.

Estudi de Concepte i Viabilitat d’un projecte turístic en La Pobla de Lillet

Alt Berguedà

Aquest estudi va definir la tipologia de negocis turístics a desenvolupar en una parcel·la d’aquest municipi amb un doble objectiu: contribuir a la dinamització turística i comercial de la comunitat local i que sigui viable empresariamente.

la-pobla-de-lillet.jpg

CONGRESSOS I CENTRES DE CONVENCIONS  

Estudi Econòmic i Financer del Palau de Congressos de Catalunya – Hotel Juan Carlos I

Barcelona

Palau-Congressos-Catalunya.jpeg

En una 1a fase, i sobre la base de l’estudi de mercat i de la competència, es van definir el concepte i les estratègies bàsiques del projecte. En una 2a fase, i en col·laboració amb l’equip d’arquitectes de Carlos Ferrater, OAB, es va definir el programa arquitectònic i la viabilitat econòmica – financera del projecte.

Estudi de Models de Gestió Internacional de Convention Bureau i formes de finançament

Spain Convention Bureau

Per encàrrec del Spain Convention Bureau i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, es va realitzar aquest estudi en col·laboració amb la consultora Candela & Associats, sobre les millors pràctiques i models de gestió i finançament dels Convention Bureau internacionals.

Spain-Convention-Bureau.jpg

Estudi de prefactibilitat per al desenvolupament d’un Conference Center en el Châteaux de Modave

Bèlgica

Modave-Belgica.jpg

En col·laboració amb la consultora belga CONTOUR, es van definir els criteris per a l’aprofitament i posada en valor del Châteaux Modave, proposant-se el seu ús com a Centre de Conferències de petit i mitjà format d’alta qualitat.

Estudi de Mercat i Viabilitat per al desenvolupament del Centre de Grans Esdeveniments “Grand Arena”

Rotterdam (Holanda)

ROS D&P va participar en la realització de l’estudi de mercat d’aquest centre de grans esdeveniments, col·laborant amb la consultora holandesa ZKA Consultants & Planners, que liderava el projecte.

Grand-Arena-rotterdam.jpg

PARCS TEMÀTICS  

Estudi de Mercat i Test de Producte i Nom de Port Aventura

Salou (Tarragonès)

Port-Aventura.jpg

Participació en l’equip tècnic multidisciplinari en la realització dels estudis de mercat per a l’avaluació dels fluxos de visitants, acceptació del producte i definició de la marca, previs a l’obertura d’aquest gran parc temàtic.

Estudi de Revitalització del Parc Temàtic “Sioux City”

Gran Canària

Es va tractar d’un estudi de reingeniería per actualitzar l’oferta i redefinir l’estratègia de màrqueting d’aquest parc temàtic situat en Gran Canària.

sioux_city.jpg

Estudi de Concepte i Viabilitat del Parc de l’Ebre

Tortosa (Terres de l’Ebre)

Parc-de-Ebre-Tortosa.jpg

Aquest projecte realitzat conjuntament amb l’empresa GLOBAL S.A, i ubicat a ribes del riu Ebre prop de la ciutat històrica de Tortosa i a les portes del Par Natural del Delta de l’Ebre, tracta de definir un nou concepte que permeti la dinamització turística d’aquesta zona tenint com a eixos els seus principals recursos (natura: el Parc Natural del Delta de l’Ebre) i la ciutat de Tortosa amb un ric patrimoni històrico-cultural.

Estudi de Viabilitat del Parc des Canaux et des Châteaux

Wallonie – Bèlgica

A partir de les instal·lacions (canals, ascensors hidràulics, excloses, etc.) de l’antic Canal du Centre a Bèlgica, i en col·laboració amb la consultora CONTOUR, es va dissenyar un parc fluvial obert en què es combinava la recuperació d’un patrimoni històric singular i l’oferta d’espais de recreació i ús turístic (navegació, passeigs a peu, amb bicicleta o a cavall, activitats culturals, etc.), com a element dinamitzador d’una zona en declivi industrial.

Wallonie.jpg

Estudi de Mercat i Concepte de la Isla Mágica

Sevilla

ISLA-MAGICA.JPG

A partir de la ubicació i instal·lacions de l’Expo 92 de Sevilla, es va definir i dimensionó un parc temàtic, realitzant els estudis de mercat corresponents per al càlcul de l’afluència.

PROJECTES SINGULARS

Definició d’un nou concepte de ciutat residencial a la costa mediterrània espanyola

Espanya

Per encàrrec d’inversors de companyies i fons d’inversió, i en col·laboració amb l’empresa consultora d’urbanisme PROMO S.A, es va definir i  dissenyar un nou concepte de ciutat residencial orientada especialment a la captació de “sèniors” europeus amb desitjos de viure a la costa mediterrània en un entorn de serveis idoni a les seves necessitats.

Ciudad-residencial-costa-mediterranea.jpg

Estudi de mercat de les necessitats residencials per a les persones grans a l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Barcelona

Es va tractar d’avaluar quantitativa i qualitativament les necessitats i preferències de diverses tipologies d’allotjament i serveis (apartaments adaptats, apartaments tutelats, residències assistides, etc.), orientats als residents de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb previsions a mitjà termini.

Definició de nous productes residencials per als jubilats europeus

Estudi comparatiu de benchmarking a nivell europeu sobre les diferents formes i preferències d’allotjament i prestació de serveis assistencials per a a gent gran.

Estudi de mercat dels fluxos de jubilats europeus per a residir en el litoral mediterrani

Estudi a nivell europeu del mercat de potencials compradors i/o usuaris de propietats immobiliàries en la costa mediterrània entre els jubilats i pre-jubilats europeus.